BOVAGBOVAG logo

Het onafhankelijke autobedrijf

In Nederland zijn ruim 3300 onafhankelijke autobedrijven aangesloten bij de BOVAG. Maar wat zijn nu eigenlijk onafhankelijke autobedrijven? Dat zijn de autobedrijven die een ongebonden, zelfstandige positie innemen ten opzichte van autofabrikanten. Zij hebben geen belang bij het automerk dat u rijdt en kunnen u een objectief en merkonafhankelijk advies geven. Zij kunnen gebruikte- en nieuwe auto’s van alle gangbare merken en modellen leveren én onderhouden.

EU-Wetgeving

De EU-wetgeving regelt dat onafhankelijke autobedrijven volledige toegang hebben tot de technische informatie en merktrainingen van alle autofabrikanten. En heeft u een nieuwe auto, dan blijft de fabrieksgarantie gewoon behouden. Wat anderen ook zeggen. Dus ook voor reparatie en onderhoud aan geavanceerde auto’s met de nieuwste technieken bent u bij het onafhankelijke autobedrijf aan het juiste adres.

Het voordeel voor u

Bij onafhankelijke autobedrijven kunt u rekenen op onderhoud, onderdelen en garantie, zoals úw automerk dat voorschrijft. Voor een redelijke prijs, bij een autobedrijf in de buurt, waarbij een persoonlijke en klantgericht benadering voorop staat.

Dus je bent beter af bij het onafhankelijke autobedrijf, lid van de BOVAG.
Bron: www.mijnautobedrijf.nl

Garantievoorwaarden

Het BOVAG Garantiebewijs is het garantiecertificaat van de BOVAG-autobedrijven. U krijgt het bij aankoop van een gebruikte auto met een aankoopbedrag vanaf 4.500 euro, mits de aankoopprijs inclusief garantie is overeengekomen. Het Garantiebewijs geeft u recht op zes maanden standaardgarantie op onder meer verborgen gebreken aan de auto en aan onderdelen en toebehoren, tenzij dit op de koopovereenkomst nadrukkelijk is uitgesloten. Betaalt u minder voor uw auto, maar altijd nog meer dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde, dan heeft u ook recht op de BOVAG-garantie, mits ook hier de aankoopprijs inclusief garantie is overeengekomen.

Nationale Auto Pas

Door de koppeling aan de Nationale Auto Pas geeft het BOVAG Garantiebewijs tevens een betrouwbaar beeld van de historie van de auto. Alle kilometerstanden worden u namelijk, zoals ze bij de Nationale Auto Pas zijn geregistreerd, bekend gemaakt. Zo heeft u alles bij elkaar in een document. Overzichtelijk, maar bovenal duidelijk en betrouwbaar.

Bemiddeling

Met de BOVAG-garantie heeft u nog een zekerheid achter de hand: die van het ANWB/BOVAG Bemiddelingsbureau. Mocht u er onverhoopt niet met het BOVAG-bedrijf uitkomen, dan kunt u een beroep doen op dit bureau, of op de AutoOmbudslijn indien u uw auto bij een merkdealer heeft gekocht. De deskundige medewerkers zullen proberen om tot een acceptabele oplossing voor beide partijen te komen.


Bekijk onze beoordelingen


Wat is de Nationale Auto Pas?

In 1991 is door ANWB, BOVAG en RAI initiatief genomen tot het oprichten van de Nationale Auto Pas, een kilometerregistratie waar inmiddels zo'n 6 miljoen voertuigen met 40 miljoen kilometerstanden in zijn opgeslagen. Deelnemende bedrijven - indien aangesloten bij BOVAG een verplichting - plaatsen telkens wanneer zij te maken krijgen met een voertuig, direct de afgelezen kilometerstand van het voertuig in het NAP bestand. Dit gebeurt bij elke onderhoudsbeurt, reparatie, schade, inruil, in- of verkoop, taxatie, handelsvoorraad of APK-keuring. Hierdoor ontstaat een geschiedenis van de kilometerstanden van een voertuig waardoor fraude met kilometerstanden zichtbaar wordt. Het verhandelen van zo'n voertuig wordt, zolang NAP wordt gebruikt bij de aankoop, zeer moeilijk. Niet alleen leden van de BOVAG en andere autobedrijven doen mee, maar ook de ANWB, verzekeraars en schade-experts, schadeherstelbedrijven, leasemaatschappijen en importeurs.

Bron: www.autopas.nl

Voorbeeld Autopas certificaat

Vind ons leuk op Facebook! Volg ons op Twitter!

Beter Mobiel